Baka med chilli

okt 3, 2022 | Bakning, Chili | 0 Kommentarer

Vet nu har chillin kom till Europa? De var på slutet av 1400-talet när Colombus tog med sig chillipeppar till Europa som sen spridit sig och finns idag runt om i världen. Den är väldigt vanlig i många olika kök och inte minst i det asiatiska köket.

Men har ni någon gång testat att baka med chilli? Det är faktiskt riktigt gott och något som bör testas. Något som smakar väldigt bra ihop med chilli är choklad så mitt tips är att testa Kladdkaka med chilli. Antingen en vanlig kladdkaka som du smaksätter med någon sorts chilli eller en liknande version men som även innehåller dumlekola eller kondenserad mjölk för att skapa en söt dimension som gifter sig med de hettan.

Vill du inte baka med choklad kanske chilli- och kanelmarinerade jordgubbar är något för dig. En lite rolig efterrätt att ställa fram på bordet när du har gäster.

Jag själv tycker det är roligt att testa mig fram och brukar använda mig av lite olika sorters chilli. Jag vill ändå tycka att de ter sig lite olika och smakar olika vilket gör att man vill använda dem i olika situationer. Egentligen finns det inget rätt eller fel utan man får se vilka kombinationer som man tycker bäst om. Här nedanför har jag listat lite olika chillisorter som jag alltid har hemma på ett eller annat sätt. Det har blivit en basvara i mått kök och har hettat upp mig matlagning till en ny nivå.

  • Habanero: 300000 Scoville
  • Piri Piri: 150000 Scoville
  • Chili Jalapeño Pepper: 30000 Scoville
  • Cayenne Pepper: 20000 Scoville
  • Red Hot Chili Pepper: 15000 Scoville
  • Chili Pepper: 1500 Scoville
  • Chili Ancho Style: 1000 Scoville
  • Paprika: 0 Scoville

Hade varit roligt att höra om ni har något recept med chilli som ni brukar baka eller laga för den delen?

Vill du läsa mer?

Tycker du om chilli?

Tycker du om chilli?

Är ni precis som jag en chilli älskare? Inte helt omöjligt eftersom ni hittat hit till min blogg som handlar om just chilli. Jag...

läs mer